Kontakt

 • Karin Allergren

  Vad vill ni förändra?

  Vi diskuterar gärna era utmaningar.

  Kontakta Karin

 • Jobba hos oss?

  Vi letar efter dig som vill göra skillnad och ha kul på jobbet.
  Kontakta Malin

 • Här finns vi!

  Du hittar oss på Regeringsgatan 111 i Stockholm.

 • Karin Allergren, VD och kundansvarig

Karin Allergren

20 september, 2014

VD och kundansvarig

Det jag gillar mest med Aktiverings erbjudande är att vi är så nära sista raden. Det vi gör påverkar våra kunders resultat.

Karin är vd och grundare av Aktivering. Hon är en erfaren strateg som har arbetat med affärsutveckling, kommunikation och varumärken i 15 år och haft olika ledande befattningar. Hon har skrivit böckerna Aktivera ditt varumärke och Aktivera dina medarbetare. Karin har tidigare varit konsult på varumärkesbyrå och analytiker och affärsutvecklare på olika företag inom media. Hon har en fil. kand. i medie- och kommunikationsvetenskap vid Göteborgs Universitet.

På Aktivering har Karin rollen som kundansvarig och strateg.

”Karin har en exceptionell förmåga att snabbt förstå affärsutmaningen. Hon är väldigt lyhörd men vågar samtidigt ifrågasätta och ta tuffa diskussioner med oss om det behövs. En person som sätter kundens affär i första rummet och därför är uppskattad av ledningen.”
Dan Landin, fd varumärkeschef Coop.

Mobil: 070-300 51 38
Email: karin.allergren@aktivering.se


 • Malin Berglund, Kundansvarig och innehållsproducent

Malin Berglund

20 september, 2014

Kundansvarig och upplevelsedesigner

Det kanske låter paradoxalt eftersom jag älskar att stå på scen, men jag gillar verkligen att vi konsulter håller oss i kulisserna och ger cheferna ett konkret stöd att själva leda sina grupper genom förändringsprocessen.

Malin är partner i Aktivering. Hon har arbetat med kommunikation, varumärkesutveckling och implementeringsprocesser i 15 år. På Aktivering har Malin rollen som kundansvarig. Hon är en kreativ strateg som har stor förmåga att översätta komplex information till begripligt innehåll för olika målgrupper.

Malin är en flitigt anlitad föreläsare inom medarbetaraktivering, storytelling och gamification och har genom åren varit en uppskattad lärare på Berghs School of Communications. Hon är civilekonom med inriktning mot marknadsföring. Hon har varit marknadschef på ett multimediaföretag och arbetat som konsult på en av nordens största varumärkesbyråer där hon var en del av ledningsgruppen.

Mobil: 076-145 87 66
Email: malin.berglund@aktivering.se


 • Bo Dahlbom

Bo Dahlbom

20 september, 2014

Styrelseordförande och föreläsare

I en värld som är global och där det mesta kan kopieras måste man se medarbetarna som en strategisk resurs och göra allt för att aktivera och engagera dem i företagets strategier och mål. Aktivering erbjuder ett konkret svar på frågan om hur det kan gå till.

Bo är partner i Aktivering och arbetande styrelseordförande. Han är IT-professor, forskningschef på Sustainable Innovation och ledamot av Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademin. Bo debatterar, skriver böcker om framtiden och är en ofta anlitad föredragshållare när man vill inspirera medarbetare och kunder om framtiden och förändring.

Mobil: 0708-566 377
Email: bo.dahlbom@aktivering.seLovisa Nathhorst Bratt

20 september, 2014

Kundansvarig och strateg

Jag gillar att arbeta strategiskt men bara om det ger konkreta resultat. På Aktivering får jag kombinera både kreativitet och analys för att hjälpa våra kunder att göra sina strategier levande i företaget.

På Aktivering har Lovisa rollen som kundansvarig och strateg. Lovisas långa erfarenhet som strategikonsult har skapat engagemang för att få strategier att hända, eftersom hon upptäckt att strategier ofta fallerar i just aktiveringsfasen. Lovisa är ansvarig för att leda både kunden och vårt interna team från designfas till genomfört aktiveringsprogram.

Lovisa har en bakgrund som analytiker inom Londons finansbransch och har i olika roller arbetat med att utveckla varumärken i allt ifrån tidig strategi till produktlansering, bland annat på Lynxeye. Hon har en examen i ekonomi från Uppsala universitet och en copywriting-­utbildning från Berghs.

Mobil: 073-438 67 05
Email: lovisa.bratt@aktivering.se


 • Cecilia af Sandeberg

Cecilia af Sandeberg

20 september, 2014

Kundansvarig och strateg

På Aktivering får jag jobba både strategiskt, kreativt och visionärt med fokus på företagets medarbetare. Det skapar verkliga och långsiktiga resultat, vilket känns helt fantastiskt.

På Aktivering har Cecilia rollen som projektledare och strateg. Hon gillar att djupdyka i strategier för att tillsammans med kundansvarig hjälpa till att prioritera rätt. Cecilia är ansvarig för att leda både kunden och vårt interna team från designfas till genomfört aktiveringsprogram.

Cecilia kommer senast från H&M där hon i många år arbetat som controller för de varumärkesbyggande kollektionerna och dessutom som projektledare för interna utvecklingsprojekt. Hon har sett från insidan vilka utmaningar det kan innebära att gå från ord till handling – även i ett så framgångsrikt företag som H&M. Hon har också erfarenhet som konsult från varumärkesbyrå. Cecilia har en magisterexamen från Marknadsakademin vid Stockholms universitet.

Mobil: 0708-16 16 13
Email: cecilia.afsandeberg@aktivering.se


 • Sara Westermark

Sara Westermark

19 september, 2014

Strategisk projektledare

I en tid där företag behöver transformeras för att framtidssäkra sina verksamheter blir medarbetarna viktigare än någonsin. Att få jobba med förändringsledning, som skapar engagerade medarbetare, utifrån ett affärsfokus är en fantastisk förmån och otroligt givande.

På Aktivering har Sara rollen som strategisk projektledare. Hon är ansvarig för att leda både kunden och vårt interna team från designfas till genomfört aktiveringsprogram. Att få kombinera sin analytiska förmåga med intresset för människor i förändring är något som Sara gillar.

Sara kommer senast från en varumärkes- och strategibyrå. Dessförinnan jobbade hon med att utveckla nya affärsmodeller i mediebranschen. Hon har även erfarenhet av strategiskt försäljning och affärsutveckling. Sara är civilekonom med inriktning mot management och marknadsföring.

Mobil: 076-1353797
Email: sara.westermark@aktivering.se


 • Cecilia Wirtl

Cecilia Wirtl

19 september, 2014

Innehållsproducent och redaktör

Jag är särskilt förtjust i att träffa, skugga och intervjua medarbetare hos kunden. Vi får alltid väldigt positiv respons och det visar att det vi gör uppskattas och behövs. Det ger energi och näring åt min vardag.

På Aktivering har Cecilia rollen som projektledare, innehållsproducent och redaktör. Som projektledare är hon spindeln i nätet som har stenkoll på allt från uppstart, tids- och projektplanering, leverans, kvalitetssäkring och uppföljning. Eller som hon själv brukar säga: Jag älskar snygga projekt! Som redaktör hjälper Cecilia våra kunder att hålla kommunikationen runt programmen levande.

Cecilia har tidigare jobbat på kommunikations- och reklambyråer. Hon har också erfarenhet från kundsidan som internkommunikatör och webbredaktör och är väl bevandrad i CMS som Sharepoint och EpiServer. Cecilia har en fil. kand i medie- och kommunikationsvetenskap och är utbildad på Poppius Journalistskola och Bergs School of Communication.

Mobil: 0705-61 44 11
Email: cecilia.wirtl@aktivering.se


 • Jonas Lindberg, Teknisk projektledare och kreativ utvecklare

Jonas Lindberg

19 september, 2014

Digital projektledare och kreativ utvecklare

Det härligaste med att arbeta på Aktivering är den fina respons vi får från medarbetarna hos våra kunder. Det är tydligt att vi hjälper dem att fokusera på ämnen som normalt inte diskuteras och låter dem finna styrkan i varandra och sig själva. Dessutom har de ofta väldigt kul på vägen!

På Aktivering har Jonas rollen som digital projektledare och är ansvarig för utvecklingen av våra digitala verktyg, spel och applikationer som stödjer våra aktiveringsprogram. För Jonas står användarupplevelsen alltid i fokus. Jonas är den hos oss som för dialogen med kundens IT-avdelning och säkerställer att vi håller oss till rätt förutsättningar och policys vad gäller IT-frågor.

Jonas har många års erfarenhet av systemutveckling och förvaltning av IT-system, främst inom läkemedelsindustrin där kvalitet och omsorg om detaljer är A och O. Jonas har en kandidatexamen i Marknadskommunikation och IT från Stockholms universitet, många poäng i humaniora och gillar att ägna sig åt front-end design.

Mobil: 070-735 71 31
Email: jonas.lindberg@aktivering.seSofia Engdahl

19 september, 2014

Operativ projektledare och formgivare

Jag gillar att vi kombinerar strategi, metod, ordning och reda och form. Det ger kunden ett relevant innehåll, snyggt förpackat och levererat i tid.

På Aktivering har Sofia rollen som operativ projektledare. Hon trivs bäst när hon får skapa ordning av kaos och hon ger varje projekt struktur som tryggt leder både våra kunder och teamet på Aktivering framåt. Sofia brukar säga att stora öron alltid är en bra början på ett lyckat samarbete.

Sofia har tidigare jobbat med utvecklingsprojekt, trycksaksproduktion, grafisk formgivning och som webbredaktör. Hon har en kandidatexamen i litteraturvetenskap från Södertörns högskola, en projektledarutbildning från Stockholms universitet och har gått kurser i visuell kommunikation på Bergs School of Communication och Forsbergs skola.

Mobil: 0736-952 154
Email: sofia.engdahl@aktivering.seSofia Ekelund

13 september, 2014

Innehållsproducent och filmskapare

På Aktivering får jag använda alla mina kreativa talanger för att skapa meningsfull och inspirerande metodik som hjälper våra kunder att omsätta ord till handling.

På Aktivering har Sofia rollen som innehållsproducent, dramaturg och filmskapare. Hon gillar att överföra strategiska budskap till inspirerande metodik och guidar både kunden och Aktiverings team genom den kreativa processen.

Sofia har de senaste åren arbetat med manus och regi för kortfilm. Hon är utbildad i filmregi vid EICAR International Film School of Paris och har läst dramaturgi på Stockholms Dramatiska Högskola. I grunden är hon AD från Berghs School of Communication, har bland annat arbetat många år på Storåkers McCann och belönats med både guld- och silverägg.

Mobil: 0702-60 21 81
Email: sofia.ekelund@aktivering.seAndrea Söderberg

13 september, 2014

DIGITAL PROJEKTLEDARE

Jag älskar både det mjuka och det hårda, i det här fallet människor och teknik. Det inspirerar mig att underlätta och verkligen bidra till andra människors resa in i något nytt och annorlunda genom att se till att de får en jämn teknikväg dit, utan onödiga gupp på vägen.

På Aktivering har Andrea rollen som digital projektledare och deltar i utvecklingen av digitala verktyg och applikationer som stödjer våra aktiveringsprogram. I sin roll kombinerar Andrea sitt intresse för teknik, nyfikenhet inför nya saker och stor empati för människor i process.

Andrea har jobbat med IT hela sitt yrkesverksamma liv, från början som programmerare och senare som erfaren IT-projektledare. Hon är utbildad i datavetenskap, matematik, projektledning och engelska och är certifierad Scrum Master.

Mobil: 0731-82 22 57
Email: andrea.soderberg@aktivering.sePer Ola Larsen

12 september, 2014

Föräldraledig

Jag gillar att vi, tillsammans med våra kunder, skapar upplevelser som förändrar medarbetarnas vardag till det bättre.

På Aktivering har Per Ola rollen som strategisk projektledare. Han är ansvarig för att leda både kunden och vårt interna team från designfas till genomfört aktiveringsprogram. I rollen kombinerar Per Ola sin analytiska förmåga med intresset för upplevelser och människor i förändring.

Per Ola är en erfaren projektledare med kompetens även inom service design och affärsutveckling. Han kommer senast från Doberman och har haft många olika roller inom digitalt, design och kommunikation. Per Ola har en examen i Sport Science från Malmö Universitet och har studerat Interactive Art Direction på Hyper Island.

Mobil: 070-844 47 14
Email: perola.larsen@aktivering.seSophia Alhammar

12 september, 2014

Operativ projektledare och marknadsansvarig

Att arbeta med att konkretisera kommunikation och engagera våra kunders medarbetare motiverar mig. Jag gillar att få andra att må bra genom att skapa engagemang och sammanhållning där varje medarbetare får bidra och känna sig delaktig. 

På Aktivering har Sophia rollen som operativ projektledare och marknadsansvarig. Hon ser till att produktionen leds framåt med engagemang och struktur i kundprojekten, samtidigt som hon driver Aktiverings marknadsföring och extern kommunikation. Hon tycker om att ha roligt på jobbet och att det går hand i hand med att skapa bra resultat tillsammans.

Sophia har en fil. kand i medie- och kommunikationsvetenskap från Linnéuniversitetet i Växjö och kommer senast från 3Sverige där hon arbetat som redaktör med extern kommunikation i digitala kanaler. Tidigare har hon jobbat som bland annat kommunikatör och projektkoordinator. 

Mobil: 070-864 26 32
Email: sophia.alhammar@aktivering.seAnna Berthels

11 september, 2014

Copywriter Frilans

Hur genomarbetad och välformulerad en strategi än är, gör den inte mycket nytta på papperet. På Aktivering får jag kombinera mina strategiska och kreativa förmågor för att hjälpa kunden att uppnå verklig förändring.

På Aktivering har Anna rollen som Copywriter. Hon gillar att förenkla och konkretisera komplexa strategier och budskap och skriver utifrån devisen ”använd det första ordet du kommer att tänka på”.

Anna har tidigare frilansat som copywriter och planner, med uppdrag inom reklam, content marketing och sponsring. Hon har en civilekonomexamen från Handelshögskolan i Stockholm och har gått copylinjen på Forsbergs skola. Anna har vunnit kreatörstävlingen Best Yet och har nominerats i The Corporate Engagement Award.

Mobil: 0739 – 409 490

Email: anna.berthels@aktivering.se