Mingla och lär känna varandra

Detta är en snabb och effektiv övning för att öka energin i en grupp och lära känna varandra bättre. Övningen kan användas vid en middag, vid starten av ett nytt projekt, eller som inledning till ett möte.

Ni behöver vara minst 3 personer + en person som leder övningen genom att välja ut vilka frågor som ska diskuteras och hålla reda på tiden. Förbered ett par frågor inför denna övning, se exempel på frågor längst ner i detta inlägg.

  • Deltagarna rör sig runt i rummet och letar upp någon de inte känner så väl. Personen som leder övningen stoppar gruppen och ger dem en frågeställning som de ska svara på/diskutera under 2 minuter.
  • Efter 2 minuter meddelar personen som leder övningen att gruppen kan röra sig vidare och leta upp en ny person att prata med. Övningen fortsätter på samma sätt till dess att frågorna är slut eller tiden för övningen är över.
  • För att runda av den aktivitet, dag, middag osv, som övningen inledde så kan den avslutande frågan vara ”Vad tar du med dig från den här dagen”. Låt deltagarna diskutera två och två i ett par minuter och slutligen dela med sig av sina tankar till resten av gruppen.

Frågor att inspireras av:

Generella frågor:

– Vad gör dig glad?

– Vad är du stolt över?

– Vad drömmer du om?

Oväntade och utmanande frågor:

– Om du kunde få en superkraft, vilken skulle du välja?

– Om hela världen lyssnade på dig, vad skulle du säga?

Välj mellan två alternativ och motivera ditt val!

– Mjukglass eller kulglass?

– Kostymbyxa eller jeans?

Vem är du under ytan?